Claus Nygaard er faglig vært * Agil transformation hos Ørsted

Agil transformation

Det kommende møde i CBS Executives Agilitetsnetværk sætter fokus på Full Blown Agile hos Ørsted. Epic Director Pia Verdich holder oplæg om Ørsteds agile transformation og præsenterer udfordringer og muligheder forbundet med transformationsledelse.

Hvorfor agil transformation?

Kort fortalt er agilitet en vækststrategi, der fokuserer på hurtig og effektiv tilpasning og udvikling til hurtigt ændrende markedsforhold. Det betyder, at virksomheder skal være klar til at tilpasse deres produkter, processer og services til at matche de hurtigt skiftende krav og behov fra kunderne. Agilitet giver virksomheder mulighed for at øge produktiviteten, mindske omkostningerne og forbedre kundetilfredsheden.

Det er her, agil transformation kommer ind i billedet, for omstillingen fra driftsplanlægning til agil tilpasning og udvikling kræver en ændring af virksomhedens strategi, organisation og ledelse.

For at opnå agil transformation skal virksomheden først og fremmest skabe et kultur, der fremmer innovation og hurtig tilpasning og udvikling i forhold til markedets behov. Virksomheden skal have et growth mindset, så den kan udvikle nye produkter og processer i takt med ændringerne i markedet. Det kræver bl.a., at medarbejderne er uddannede til at håndtere de skiftende krav og har autonomien til at træffe beslutninger. Det er også en nødvendighed for agil transformation, at virksomheden har en ledelsesstruktur, der støtter et agilt miljø. Typisk skal virksomheden også investere i ny teknologi, der understøtter agile processer og arbejdsmetoder.

Alt dette og meget mere, skal vi høre om på mødet i Agilitetsnetværket, hvor Claus Nygaard er faglig vært. Læs om Agilitetsnetværket.

Agilitetsnetværket er fortrinsvis for tidligere og kommende deltagere på CBS Executive Sommerskole i Agil Transformativ Ledelse, hvor Claus Nygaard er kursusansvarlig og underviser. I 2022 blev denne sommerskole vurderet til 4,9 på en skala til 5. Læs om sommerskolen.