Claus Nygaard keynote og workshop facilitator for Erhvervsstyrelsen: På Forkant

På forkant er en kampagne, der skal hjælpe kommunerne uden for de store byer med at sætte gang i en positiv tilpasning, omstilling og udvikling. Ved at støtte 25 langsigtede strategiprojekter skaber kampagnen et laboratorium, der udvikler nye metoder, viden, erfaringer og netværk.

Den 22.-23.november 2016 mødtes nøgleaktørerne (projektledere, planlæggere, politikere og kommunaldirektører) fra de medvirkende kommuner til en 2-dages konference i Middelfart, hvor fokus var på implementering af kommunernes strategiprojekter.

Claus Nygaard fra cph:learning var keynote speaker under titlen: “Endnu en strategi og hvad så? Strategiimplementering i en mulitvers kontekst“. Claus kom med konkrete forslag til, hvordan kommunerne kommer fra strategier på papir til lokalt forankret praksis, der trækker i den rigtige retning. Claus præsenterede en central samskabelsesmodel, som på den ene side repræsenterer det lineære i de strategiske projekter og på den anden side inviterer deltagerne i strategiarbejdet til at arbejde med 6 cirkulære skabelsesprocesser: 1) ideskabelse; 2) relationsskabelse; 3) kulturskabelse; 4) resultatskabelse; 5) legitimitetsskabelse; 6) ejerskabelse. Målet med Claus oplæg var at give inspiration til, hvordan strategiimplementering kan håndteres i en multivers kontekst. Specielt lagde han vægt på, hvordan der kan skabes strategisk ledelse, strategisk ejerskab, intern udvikling og ekstern udvikling gennem strategiimplementeringen.

Claus udviklede også materiale til tre workshops, som gjorde det muligt for deltagerne at arbejde konkret med implementering af kommunale udviklingsstrategier.

Kontakt Claus Nygaard (tlf. 41 41 41 81), hvis du vil høre mere.

Eller besøg På Forkant.dk