Claus Nygaard taler på konference om Fremtidens Kvalitetsrolle

Dansk Forening for Kvalitet

Claus Nygaard holdt den 23. maj 2024 oplæg på Dansk Forening for Kvalitets konference i Middelfart med fokus på Fremtidens Kvalitetsrolle.

Claus præsenterede et inspirerende og tankevækkende foredrag om, hvordan kvalitetsarbejdet kunne effektiviseres betydeligt ved at udnytte potentialet i nutidens AI-teknologier, med et særligt fokus på automatisering ved hjælp af ChatGPT.

Claus viste, hvordan man kunne transformere sine arbejdsprocesser og opgaveløsninger med AI, hvilket resulterede i langt mere effektivt og tidsbesparende arbejde. Han gik i dybden med specifikke eksempler, der tydeligt illustrerede de mange fordele ved at integrere AI i det daglige arbejdsliv.

I foredragets kerne lå praktiske anvendelser af ChatGPT i den daglige arbejdsgang. Claus viste, hvordan man kunne skrive e-mails på få sekunder, planlægge møder med lethed, lukke afvigelser hurtigt og effektivt, samt opdatere to-do lister uden besvær. Han demonstrerede, hvordan ChatGPT kunne tage over på rutineopgaver, hvilket frigav tid og ressourcer til mere komplekse og kreative opgaver.

For eksempel viste Claus, hvordan ChatGPT kunne analysere og prioritere e-mails, så man kun behøvede at fokusere på de vigtigste beskeder. Han præsenterede også en live demonstration, hvor ChatGPT organiserede en kompleks mødeplan for en hel afdeling på få minutter. Derudover viste han, hvordan man kunne bruge AI til at overvåge og rapportere om kvalitetsafvigelser, hvilket gjorde det muligt hurtigt at tage nødvendige handlinger og minimere nedetid.

Claus gav konkret indsigt og demonstrationer, der havde potentialet til at transformere måden, man arbejder på. Deltagerne gik derfra med en dybere forståelse af, hvordan de kunne udnytte kunstig intelligens til deres fordel, og med fornyet inspiration til at implementere AI i deres egne arbejdsgange.

Foredraget efterlod deltagerne motiverede og klar til at tage de første skridt mod en mere effektiv og innovativ arbejdsfremtid, hvor AI ikke blot var et værktøj, men en vital samarbejdspartner i deres daglige arbejde.

På programmet var også en række andre inspirerende oplægsholdere, som præsenterede forskellige perspektiver på fremtidens kvalitetsarbejde.

Henrik Good Hovgaard, Chief Futurist ved Universal Futurist, tog deltagerne med på en rejse ind i fremtiden. Han præsenterede, hvordan man kunne aktivere sin “Fremtidssans” for bedre at kunne se kvalitetschefens rolle i fremtiden og de nye egenskaber, der vil være nødvendige. Henrik delte også trends og cases inden for arbejdsmarked, uddannelse og samfund, som ville blive afgørende i de kommende år.

Kurt Larsen, Managing Director ved Shirley Parsons, delte sin omfattende erfaring som leder og headhunter i sit oplæg “Quality Leadership X.X: From Standards to Stardom – Navigating Tomorrow’s Quality Frontiers”. Kurt malede et billede af de kompetencekrav og tendenser, der ville præge fremtidens kvalitetsledelse over de næste fem år.

Ulrich Lumholtz, Director ved RODAN Technologies A/S, holdt et inspirerende oplæg om vigtigheden af ledelse i kvalitetsarbejde. Han præsenterede sin tese om, at kvalitetsledelse kræver et stærkt lederskab for at drive kontinuerlig forbedring i organisationer.

Trine Raftopol, Group Quality and Regulatory Manager ved Toms Group A/S, delte sin personlige rejse gennem kvalitetsarbejde i oplægget “Kvalitetsafdelingen; Skraldespand eller Paraply?”. Hun fortalte, hvordan hun havde kvalificeret sig til sin rolle som kvalitetschef på Danmarks største chokoladefabrik og fremhævede de kompetencer, som fremtidens kvalitetschefer og deres teams ville have brug for.

Marie Munk Andersen, Head of Business Enablement ved Stiesdal A/S, forklarede deres unikke tilgang til kvalitetsledelse i oplægget “As Much as Needed, As Little as Possible: En Nøgle til Kvalitetsledelse hos Stiesdal”. Hun uddybbede, hvordan de sikrede kvaliteten i deres produkter og processer ved at give ejerskabet af systemet til den enkelte medarbejder, hvilket krævede stærk facilitering og kontinuerlig awareness.

Endelig præsenterede Mads Leth, Direktør ved Vandcenter Syd A/S, Odense Fjord Samarbejdet, et partnerskab fokuseret på at forbedre vandmiljøtilstanden i Odense Fjord. Han forklarede, hvordan lokale myndigheder, private virksomheder og organisationer samarbejdede om at finde og iværksætte aktiviteter, der skulle føre til en god økologisk tilstand i fjorden.

Læs mere på Dansk Forening for Kvalitets hjemmeside <HER>

Hvis du vil tale med Claus Nygaard om oplæg på din konference, så kan du kontakte ham på:

email: claus@cphlearning.dk

tlf: 41414181