Fire udsolgte ChatGPT kurser – NYT ekstra kursus den 23.-24. oktober 2024

NYT ekstra ChatGPT kursus den 23.-24. oktober 2024

ChatGPT kurset for medarbejdere og ledere er utroligt populært og pladserne bliver nærmest revet væk. Claus Nygaard har designet et spot-on ChatGPT kursus, som fokuserer direkte på, hvordan du kan anvende ChatGPT i dit arbejdsliv. Du undervises i 40 professionelle brugsscenarier. Og lærer prompt engineering, big data analyse med AI, at bygge dine egne GPT’er, bygge dine egne chatbots og automatisere dit arbejde.

Efter fire totalt udsolgte kurser i år og venteliste til det kommende kursus i september, udbyder vi nu et ekstra kursus den 23.-34. oktober.

ChatGPT Kursus i København og Middelfart - Claus Nygaard - Kosmopol

Læs mere og tilmeld dig på <KURSUSSIDEN CHATGPTKURSUS.COM>

Claus Nygaard er vært ved Prompting Café på Annika Nuttall Gallery

Kom til prompting café på Annika Nuttall Gallery

Det glæder mig rigtigt meget at kunne invitere mine jyske LinkedIn kontakter til et spændende arrangement hos Annika Nuttall Gallery i Aarhus.

Tirsdag den 13. august 2024 fra kl. 13-16 mødes vi hos Annika Nuttall Gallery i Aarhus til en eftermiddag fyldt med inspiration og læring.

Annika åbner dørene til sit galleri, hvor vi skal opleve kunst og fordybe os i kunstig intelligens.

Jeg vil stå for at facilitere en prompting café, hvor vi sammen udforsker, hvordan man kan skrive effektive prompts og se, hvordan de store sprogmodeller reagerer på vores input. Det bliver en unik mulighed for både nybegyndere og erfarne brugere til at forbedre deres færdigheder. Vi bruger ChatGPT, Copilot, Claude, Gemini og Perplexity, så alle er velkomne.

Vi skal både lave billedprompting på kunstværkerne i galleriet og tekstprompting på typiske arbejdsopgaver. En god blanding af kreativitet og faglighed.

BONUS: Vi får også besøg af en robot fra Odense Robotics, så vi kan se, hvordan AI og robotik kan integreres.

Ved at deltage får du:

– Hands-on erfaring med at skrive og optimere prompts for at opnå de bedste resultater fra store sprogmodeller.
– Ekspertvejledning fra mig, Claus Nygaard, som vil guide dig gennem processen og dele tips og tricks.
– Inspiration fra kunstudstillingen i galleriet, som kan give nye perspektiver på arbejdet med AI.
– Indsigt i den nyeste robotteknologi.
– Netværksmuligheder med andre AI-entusiaster og professionelle inden for området, hvilket kan åbne op for nye samarbejder og projekter.

Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig, da der er begrænset antal pladser. Tilmeldingen er derfor bindende. Bemærk, at der er et no show fee på 150 kr., hvis du tager pladsen fra en anden og bliver væk. Tilmeld dig kun, hvis du er sikker på, at du kan deltage.

Husk at medbringe din bærbare computer eller smartphone, så du kan deltage aktivt i prompting caféen.

Jeg glæder mig meget til at dele denne eftermiddag med jer og til at netværke med andre AI-entusiaster og kunstinteresserede. Det bliver en inspirerende og lærerig dag, og jeg håber at se mange af jer der. Det er i høj grad arbejdsrelevant.

Vi slutter med et glas vin! På forhånd tusind tak til Annika for at være vores generøse vært!

Dato: Tirsdag den 13. august 2024
Tid: Kl. 13-16
Sted: Annika Nuttall Gallery, Østergade 33, 8000 Aarhus Centrum
Tilmelding: hello@annikanuttallgallery.com

Tilmeld dig ved at sende en e-mail til Annika, og vær med til en spændende eftermiddag i fremtidens verden!

Mit forlag Samfundslitteratur har doneret en rabat på 30%, hvis du vil købe min bog “Prompt Engineering – En Grundbog” på dagen. Skriv “+ bog” i mailen til Annika, hvis det er tilfældet. Så tager jeg bogen med til dig.

Rigtig god sommer ☀️

KH
Claus Nygaard

Claus Nygaard holder online kursus for TAP’er fra alle danske universiteter

Kursus i prompt engineering for TAP’er fra alle danske universiteter

Mandag den 24. juni holdt Claus Nygaard et online kursus i prompt engineering for TAP’er fra alle danske universiteter.

Kurset blev udbudt under AEU, som er et samarbejde mellem de otte danske universiteter og er organiseret under Danske Universiteter. Formålet med AEU er at udbyde målrettet efteruddannelse i universitetssektoren, bringe universitetsansatte sammen og fremme dannelsen af netværk, videndeling og samarbejde på tværs af universiteterne. AEU formidler specialviden inden for universitetssektoren og udbyder kompetenceudvikling, der er målrettet medarbejdere, som sidder med ens vilkår, viden og udfordringer. Dermed bidrager AEU til at skabe værdi og relevans for universiteterne igennem medarbejderne.

Claus fokuserede på prompting teknikker, som kan hjælpe i HR-administration og studieadministration på universitetsniveau. Deltagerne fik også teknisk viden om forskellene på ChatGPT, Copilot og Gemini, så de kan vælge sprogmodel på et mere oplyst grundlag.

Hvis din uddannelsesinstitution er interesseret i et lignende kursus i prompt engineering for TAP’er, VIP’er eller studerende, så tøv ikke med at tage fat i Claus Nygaard: tlf. 41 41 41 81 / email: claus@clausnygaard.dk

 

Claus Nygaard er co-editor på bog om GenAI in Higher Education

Claus Nygaard er co-editor på bog om GenAI in Higher Education

Den 9.-13. juni 2024 mødtes professorer fra Austalien, Canada, Japan, England, Island, Sydafrika og Danmark for at færdiggøre en bog om Generativ AI i højere uddannelse. Bogen er under udgivelse og vil blive udgivet over hele verden af det engelske forlag Libri Publishing Ltd. Her kan du se alle de øvrige bøger, Claus Nygaard har udgivet på Libri Publishing <SE BOGKATALOG>

Claus Nygaard er co-editor på bogen, der i alle sine kapitler viser cases, hvor universiteter har implementeret GenAI til gavn for de studerendes engagement og læring.

Hvis du vil vide mere om bogen eller har brug for inspiration til, hvordan din uddannelsesinstitution kan implementere GenAI, så kontakt Claus Nygaard på tlf. 41 41 41 81 / email: claus@clausnygaard.dk

Her er et stemningsbillede fra Grækenland, hvor forfatterne også fik tid til at besøge en olivenlund, der er mere end 2000 år gammel.

GenAI Generative AI Artificial Intelligence in Higher Education Claus Nygaard

Claus Nygaard holder oplæg hos ACMP i Københavns Lufthavn

ACMP – Change Management med AI

Claus Nygaard holdt et oplæg på ACMP Danmarks event i Københavns Lufthavn den 27. maj 2024 med temaet “AI i forandringsledelse”. I sin præsentation lagde Claus vægt på, hvordan kunstig intelligens (AI) kan transformere forandringsledelse ved at automatisere og optimere datadrevne forandringsprocesser.

Han begyndte med en kort introduktion til AI, herunder grundlæggende begreber som machine learning, deep learning, neurale netværk og natural language processing (NLP). Claus forklarede, hvordan disse teknologier efterligner menneskelig intelligens og kan anvendes til at forbedre beslutningsprocesser i organisationer.

Derefter fokuserede Claus på automatiseringer med AI. Han præsenterede konkrete brugsscenarier, hvor AI kan anvendes til at analysere medarbejderdata, operationelle data, finansielle data, kundefokuserede data og organisatoriske data. For eksempel forklarede han, hvordan AI-værktøjer kan analysere medarbejdernes engagement og tilfredshed, vurdere præstationer, overvåge økonomiske ændringer og samle kundefeedback mere effektivt end traditionelle metoder.

Han fremhævede vigtigheden af at integrere forskellige datasystemer for at undgå en fragmenteret forståelse af organisationens tilstand. Han gav eksempler på, hvordan manglende integration mellem HR- og finansafdelingen eller mellem salgs- og produktionsdata kan føre til ineffektive beslutninger og planer. Han argumenterede for, at det er nødvendigt at berige traditionelle og utilstrækkelige change management modeller som Kotter’s 8-Step Change Model, Lewin’s Change Management Model og ADKAR-modellen behøver med realtidsdata og AI-forecasts.

Hvis du er interesseret i at få Claus Nygaard til at holde foredrag om AI i Change Management, så kan du kontakte ham på:

Email: claus@cphlearning.dk

Tlf. 41 41 41 81

LinkedIn opslag, der omtaler eventet

Flere LinkedIn opslag om eventet

<LinkedIn opslag>

Claus Nygaard taler på konference om Fremtidens Kvalitetsrolle

Dansk Forening for Kvalitet

Claus Nygaard holdt den 23. maj 2024 oplæg på Dansk Forening for Kvalitets konference i Middelfart med fokus på Fremtidens Kvalitetsrolle.

Claus præsenterede et inspirerende og tankevækkende foredrag om, hvordan kvalitetsarbejdet kunne effektiviseres betydeligt ved at udnytte potentialet i nutidens AI-teknologier, med et særligt fokus på automatisering ved hjælp af ChatGPT.

Claus viste, hvordan man kunne transformere sine arbejdsprocesser og opgaveløsninger med AI, hvilket resulterede i langt mere effektivt og tidsbesparende arbejde. Han gik i dybden med specifikke eksempler, der tydeligt illustrerede de mange fordele ved at integrere AI i det daglige arbejdsliv.

I foredragets kerne lå praktiske anvendelser af ChatGPT i den daglige arbejdsgang. Claus viste, hvordan man kunne skrive e-mails på få sekunder, planlægge møder med lethed, lukke afvigelser hurtigt og effektivt, samt opdatere to-do lister uden besvær. Han demonstrerede, hvordan ChatGPT kunne tage over på rutineopgaver, hvilket frigav tid og ressourcer til mere komplekse og kreative opgaver.

For eksempel viste Claus, hvordan ChatGPT kunne analysere og prioritere e-mails, så man kun behøvede at fokusere på de vigtigste beskeder. Han præsenterede også en live demonstration, hvor ChatGPT organiserede en kompleks mødeplan for en hel afdeling på få minutter. Derudover viste han, hvordan man kunne bruge AI til at overvåge og rapportere om kvalitetsafvigelser, hvilket gjorde det muligt hurtigt at tage nødvendige handlinger og minimere nedetid.

Claus gav konkret indsigt og demonstrationer, der havde potentialet til at transformere måden, man arbejder på. Deltagerne gik derfra med en dybere forståelse af, hvordan de kunne udnytte kunstig intelligens til deres fordel, og med fornyet inspiration til at implementere AI i deres egne arbejdsgange.

Foredraget efterlod deltagerne motiverede og klar til at tage de første skridt mod en mere effektiv og innovativ arbejdsfremtid, hvor AI ikke blot var et værktøj, men en vital samarbejdspartner i deres daglige arbejde.

På programmet var også en række andre inspirerende oplægsholdere, som præsenterede forskellige perspektiver på fremtidens kvalitetsarbejde.

Henrik Good Hovgaard, Chief Futurist ved Universal Futurist, tog deltagerne med på en rejse ind i fremtiden. Han præsenterede, hvordan man kunne aktivere sin “Fremtidssans” for bedre at kunne se kvalitetschefens rolle i fremtiden og de nye egenskaber, der vil være nødvendige. Henrik delte også trends og cases inden for arbejdsmarked, uddannelse og samfund, som ville blive afgørende i de kommende år.

Kurt Larsen, Managing Director ved Shirley Parsons, delte sin omfattende erfaring som leder og headhunter i sit oplæg “Quality Leadership X.X: From Standards to Stardom – Navigating Tomorrow’s Quality Frontiers”. Kurt malede et billede af de kompetencekrav og tendenser, der ville præge fremtidens kvalitetsledelse over de næste fem år.

Ulrich Lumholtz, Director ved RODAN Technologies A/S, holdt et inspirerende oplæg om vigtigheden af ledelse i kvalitetsarbejde. Han præsenterede sin tese om, at kvalitetsledelse kræver et stærkt lederskab for at drive kontinuerlig forbedring i organisationer.

Trine Raftopol, Group Quality and Regulatory Manager ved Toms Group A/S, delte sin personlige rejse gennem kvalitetsarbejde i oplægget “Kvalitetsafdelingen; Skraldespand eller Paraply?”. Hun fortalte, hvordan hun havde kvalificeret sig til sin rolle som kvalitetschef på Danmarks største chokoladefabrik og fremhævede de kompetencer, som fremtidens kvalitetschefer og deres teams ville have brug for.

Marie Munk Andersen, Head of Business Enablement ved Stiesdal A/S, forklarede deres unikke tilgang til kvalitetsledelse i oplægget “As Much as Needed, As Little as Possible: En Nøgle til Kvalitetsledelse hos Stiesdal”. Hun uddybbede, hvordan de sikrede kvaliteten i deres produkter og processer ved at give ejerskabet af systemet til den enkelte medarbejder, hvilket krævede stærk facilitering og kontinuerlig awareness.

Endelig præsenterede Mads Leth, Direktør ved Vandcenter Syd A/S, Odense Fjord Samarbejdet, et partnerskab fokuseret på at forbedre vandmiljøtilstanden i Odense Fjord. Han forklarede, hvordan lokale myndigheder, private virksomheder og organisationer samarbejdede om at finde og iværksætte aktiviteter, der skulle føre til en god økologisk tilstand i fjorden.

Læs mere på Dansk Forening for Kvalitets hjemmeside <HER>

Hvis du vil tale med Claus Nygaard om oplæg på din konference, så kan du kontakte ham på:

email: claus@cphlearning.dk

tlf: 41414181

CBS Executive Sommerskole: Ledelse med Overskud

Ledelse med Overskud

Lars Ginnerup og Claus Nygaard underviser i 2024 på CBS Executive Sommerskole: Ledelse med Overskud.

På sommerskolen kan du blive klogere på, hvordan du udvikler dit mindset til at tænke strategisk ud fra en ressourcetilgang med fokus på, hvad der styrker, motiverer og inspirerer medarbejderne. Få indsigt i de forskningsbaserede teorier bag positiv psykologi, psykologisk kapital, selvregulering og agilitet.

En inspireret leder eller medarbejder er dobbelt så produktiv som en blot tilfreds. Hvad styrker, motiverer og inspirerer medarbejdere? På kurset får du afgørende indsigter i egne og andres karakterstyrker og masser af evidensbaserede værktøjer til ledelse med overskud. Allerede på kurset kan du genopfinde dig selv fra en styrkeposition, skabe afsæt for øget produktivitet samt tage skridt til mærk- og målbart at løfte medarbejdertilfredshed og -engagement.

Du forlader kurset med beriget bevidsthed om egne styrker samt med værktøjer og metoder til strategisk ledelse, der skaber afsæt for øget produktivitet og mærk- og målbart øger medarbejdertilfredshed og -engagement. Kurset sætter en ny dagsorden for effektiv strategisk ledelse gennem fokus på psykologi og værdiskabelse (herunder selvfølgelig for kunderne/klienterne/brugerne/borgerne/aftagerne).

Kurset giver dig

  • Overblik med hensyn til skiftet fra strategi 1.0 (plan) over strategi 2.0 (proces) til strategi 3.0 (symbol).
  • Indblik i teorierne bag positiv psykologi, psykologisk kapital, selvregulering (Self-Determination Theory).
  • Træning i at tænke strategisk udvikling ud fra en ressourcetilgang med fokus på psykologisk kapital og tre grundlæggende behov som metaværdier (autonomi, kompetence og samhørighed).
  • Afprøvning af mange nye psykologiske teknikker, der fx ansporer til optimistisk forklaringsstil – og til at trække på styrker, rollemodeller og succeshistorier i tillidsfulde kollektive læreprocesser.
  • Kendskab til metoden Strategic Doing: ny agil metode til løbende tværorganisatorisk udvikling, implementering og opdatering af strategi på månedlige workshops.
  • Masser af refleksion. Fx handling giver forvandling; men mening og identitetsprojektet for hver enkelt skal betænkes, når du vil have flere medarbejdere, der ikke er fodslæbende, men selv rykker frem og tager ansvar.
  • Indsigt i opgøret med Performance Management som tungt apparat og indvielse i praktisk overkommelige alternativer, hvor du lærer at fokusere på støttende, opmuntrende og anerkendende feedback.
  • En online videnskabelig styrketest inkl. 50 siders personlig rapport, som afdækker dine 5 signaturstyrker.

 

Du får viden, værktøjer og målrettet vejledning fra to særdeles rutinerede undervisere og besøg af reflekterende praktikere, der giver inspirerende eksempler fra egen indsats.

Læs om Sommerskolen og tilmeld dig <HER>

 

Claus Nygaard underviser på AI kursusdag for Finansforbundets Medlemmer

Finansforbundet

Den 29. april 2024 underviste Claus Nygaard på et kursus om Prompt Engineering på Scandic Roskilde Park, arrangeret af Finansforbundet. Dette kursus havde til formål at give deltagerne en dybere forståelse af, hvordan de kunne udnytte ChatGPT’s potentiale til at forbedre deres arbejdsgange.

Forbedret problemløsning:
Claus lærte deltagerne, hvordan de kunne bruge ChatGPT til at analysere og løse komplekse problemer mere effektivt. Gennem praktiske øvelser viste han, hvordan man stiller de rette spørgsmål og strukturerer sine prompts for at få præcise og brugbare svar fra AI.

Personlig læring og udvikling:
Claus fokuserede også på, hvordan ChatGPT kunne fungere som en personlig læringsassistent. Deltagerne lærte at anvende AI til at styrke deres faglige udvikling og kontinuerlige læring, hvilket gjorde dem bedre forberedt på fremtidige udfordringer i deres karriere.

Kommunikationsforbedring:
En væsentlig del af kurset var at forbedre deltagernes skriftlige kommunikation. Claus demonstrerede, hvordan man kunne bruge ChatGPT til at skabe klart og engagerende indhold, hvilket forbedrede deres evne til at formidle information effektivt til kolleger og samarbejdspartnere.

Innovation og kreativitet:
Claus underviste også i, hvordan ChatGPT kunne inspirere til innovation og kreativitet i arbejdet. Han viste deltagerne, hvordan de kunne bruge AI til at udvikle nye og nyskabende arbejdsmetoder, der kunne føre til mere effektive og kreative løsninger.

Kurset om Prompt Engineering var designet til at lære deltagerne at styre ChatGPT ved at bede om information på en specifik måde. Dette gjorde det muligt for dem at få mere brugbar og korrekt information fra AI, hvilket i sidste ende forbedrede deres arbejdseffektivitet.

Deltagerne forlod Scandic Roskilde Park med ny viden og færdigheder, som de kunne anvende direkte i deres arbejde. Det var en dag fyldt med læring, inspiration og praktiske værktøjer, der rustede deltagerne til fremtidens udfordringer med kunstig intelligens.

Hvis du er interesseret i at få Claus Nygaard til at tilrettelægge en kursusdag i din virksomhed, kan du kontakte ham på:

Email: claus@cphlearning.dk

Tlf. 41414181

Du kan også læse mere og tilmelde dig hans åbne kursus i ChatGPT og automatisering <HER>

LinkedIn opslag fra deltagerne

Claus Nygaard holdt online foredrag om AI i HR hos NOCA

NOCA – Network of Corporate Academics

Under overskriften “ChatGPT = fra Zero til Hero” holdt Claus Nygaard et velbesøgt online foredrag for godt 300 HR-professionelle, hvor fokus lå på at udforske fremtidens HR-landskab, hvor kunstig intelligens ikke blot var en mulighed, men en nødvendighed.

Claus dykkede ned i, hvordan AI-teknologi havde potentialet til at transformere HR-branchen. Han udforskede HR-værdikæden og gav konkrete eksempler på, hvordan AI kunne optimere rekrutteringsprocesser, personalisere medarbejderudvikling og automatisere administrative opgaver. Claus malede et levende billede af et værktøj, der ikke kun kunne screene tusindvis af ansøgninger på få sekunder, men også forudsige kandidaters performance og kulturelle tilpasning.

Men det stoppede ikke der. Claus demonstrerede også, hvordan AI’s analytiske evner kunne udnyttes til at forbedre medarbejdertilfredshed og fastholde talent ved at identificere vækstmuligheder.

Deltagerne fik en praktisk forståelse af de nyeste AI-værktøjer og strategier til effektivisering af deres HR-arbejde. Claus’ indsigter inspirerede deltagerne til at se mulighederne i AI som en allieret i deres daglige arbejde.

Så uanset om man var HR-professionel, leder eller blot generelt interesseret i fremtidens arbejdsmarked, var dette foredraget det første skridt mod en mere effektiv og innovativ HR-fremtid. Deltagerne blev opfordret til at tilmelde sig og være med til at forme fremtidens HR med AI som deres allierede.

Læs mere på NOCA’s hjemmeside <HER>

Og på NOCA’s LinkedIn <HER>

Kontakt Claus, hvis du vil høre mere om mulighederne for et online-foredrag om AI i din virksomhed/branche/sektor.

Tlf. 41 41 41 81

Email: claus@cphlearning.dk

Claus Nygaard holder AI foredrag hos Semler Gruppen A/S

Semler Gruppen A/S

Den 17. april 2024 holdt Claus Nygaard et inspirerende oplæg om AI i arbejdsprocesserne for 200 medarbejdere i Semler Gruppen A/S i Brøndby, som samtidig blev streamet online.

I stedet for at vi skriver om indholdet, linker vi direkte til Semler Gruppen A/S’ LinkedIn-side.

Hvis du er interesseret i at få Claus Nygaard som oplægsholder, kan du kontakte ham på:

Email: claus@cphlearning.dk

Tlf. 41414181