cph:learning indgår aftale med Furesø Kommune

Furesø Kommune gør en ekstra indsats for at få ledige akademikere i job

En helt særlig og lokal erhvervsrettet projektlederuddannelse skydes i gang på mandag den 16. marts. Den har fået navnet Camp Future Furesø og henvender sig til ledige akademikere.

Det er Jobcenter Furesø, der har indgået et samarbejde med konsulentvirksomheden cph:learning omkring den særlige uddannelse, der stiller kursisten over for en udfordring, der skal løses på 25 dage.

“I Furesø Kommune har vi en akademikerledighed på ca. 2 procent, og vi vil gerne understøtte deres muligheder for hurtigt at komme i job igen. Konsulentvirksomheden cph:learning har sammensat et forløb, hvor man sættes til at løse konkrete udfordringer i virksomheder, for herigennem at skabe sit eget job. Hidtil har cph:learning haft rigtig gode jobeffekter i København, og i Furesø vil vi gerne forsøge at opnå de samme gode resultater for vores borgere”, fortæller Stig Marcussen, der er fagchef ved Jobcenter Furesø.

 

Tilknyttes virksomhed med det samme

“Vi uddanner de ledige akademikere i værktøjer, erhvervslivet har brug for. Vi har gennemført 13 forløb for i alt mere end 200 ledige, og succesraten er stor. Over 66 procent kommer hurtigt ud af ledighed. Successen bygger på, at akademikeren knyttes til en virksomhed allerede fra dag et, hvor virksomheden stiller en konkret udfordring”, fortæller Claus Nygaard, der er professor og en af hovedkræfterne bag projektuddannelsen.

“Vi tager udgangspunkt i den enkelte som potentiel leder og arbejder målrettet med ledelse i praksis. På uddannelsen læres 15 værktøjer, der kan anvendes til at analysere og forstå ledelse i praksis”, fortæller han videre og oplyser, at der blandt kursisterne på det første hold er ingeniører, psykologer, arkitekter, jurister og IT specialister, og aldersmæssigt er de mellem 30-60 år. Størstedelen kommer fra Furesø kommune, men ledige akademikere fra andre kommuner er også velkomne, oplyser Claus Nygaard.

Camp Future er næsten i mål med at finde de virksomheder, der skal tilknyttes uddannelsen.

“Men virksomheder, der vil låne en akademiker gratis i fire uger, som vi uddanner til at løse en konkret udfordring i deres virksomhed, er meget velkomne til at kontakte os – om ikke andet med henblik på næste kursus”, siger Claus Nygaard.

Kompetente undervisere

Det er Claus Nygaard, der sammen med Steffen Löfvall, der er ekstern lektor ved CBS & IT-Universitetet, har udviklet Camp Future. De brænder begge for at hjælpe ledige i job, de er begge iværksættere og konsulenter. Derudover har både Claus Nygaard og Steffen Löfvall modtaget den store undervisningspris på CBS for evnen til at kommunikere, så undervisningsstoffet forstås.

“Jeg elsker at undervise på CBS, men Camp Future er det mest meningsfulde, jeg nogensinde har rørt ved. Det slår alt. Vi faciliterer rammerne for, at ledige akademikere kan udvikle sig. De får en virkelig problemstilling i en virksomhed, de ikke troede de kunne løse, og det er den mest frustrerende situation, du kan sætte en ledig i. Alligevel oplever vi gang på gang, at de overgår deres egne forventninger og laver en fremragende opgave, som virksomheden får stor nytte af”, lyder det fra Claus Nygaard.

Publiceret: 13. Marts 2015 Furesø Avis

Claus_Nygaard (1)